Blog

 • standard blog post with image

  Drie duurzame boeken

  Of ze allemaal ook zijn gemaakt van papier met een ecolabel... Geen idee. Een e-book dan maar? Dat is toch heel hipster tegenwoordig.
   

  1. ‘Duurzaamheid’ door Martine Vonk
  Als lector Ethiek en Technologie houdt de schrijfster zich bezig met de impact van technologie op mens en samenleving. Een hele rits artikelen en boeken verder: Duurzaamheid gaat over de keuze van duurzaamheid boven economisch voordeel. Ze spreekt over thema’s als landbouw, waterbeheer en van mobiliteit tot wonen. Ze plaatst haar wetenschappelijke inzichten hier in opdracht van de ChristenUnie.
                                                                                                                                                                
   
  2. ‘Zonnepanelen voor Dummies’ door Annemieke Harrewyn
  Uit de bekende ‘Voor Dummies’-reeks is dit deel nu gratis als e-book te downloaden via www.duurzaamnieuws.nl/alles-weten-zonnepanelen. Hoe werken zonnepanelen? Wat leveren ze nou eigenlijk écht op? Misverstanden komen aan bod, evenals de  positie van zonnepanelen in Europa. Want ook hierin staan de Duitsers met 7-1 voor.
                                                                          

  3. ‘Genoeg. Een moderne gids voor een duurzaam leven.’ door Tom Petherick
  Gedrukt op papier van een duurzame bron. Klinkt alvast goed! In 288 pagina’s moedigt Petherick de lezer aan om vriendelijker en duurzamer te leven. Hij gaat  hierbij in op thema’s als voedsel (minder en dan het liefst uit eigen tuin), recyclen en  waterbesparing. Het boek kan je helpen dat proces te starten.