Blog

 • standard blog post with image

  Duurzaam in de zomer

  Wát een weer hè, deze zomer! Het ligt voor de hand dat dit een duurzame periode is; de verwarming en het licht hoeft minder aan en we zijn meer buiten. Maar zoals het echte Nederlanders betaamt, klagen we altijd en dus ronkt de airco het hele kantoor door. Ook gezien: gordijnen dicht tegen de warmte van de zon en vervolgens het licht aan, want het wordt zo ook wel donker in de kamer. Hoe kom je duurzaam de zomer door, maar wel in genietmodus?
   

  Ik raak niet uitgepraat over zonne-energie. Ik vind dat gewoon zo’n goed concept! In de zomer kan je dit goed in de praktijk brengen, want meer zonlicht is meer zonne-energie. Ook handig als het donker wordt maar je nog wel lekker in de tuin wilt blijven zitten. Dan hoef je je niet schuldig te voelen over de tuinverlichting, want die draait op de zonne-energie die gedurende de dag is opgewekt!
   
  Dit is eentje met twee kanten: we zitten wel in Nederland hè, dus af en toe regent het ook. Maar als het mooi weer is, dan is het meteen ook héél mooi weer. Zo mooi dat je plantjes echt even wat extra’s nodig hebben. Vitens zei het al, niet allemaal op de piekuren de plantjes water geven graag. Een betere oplossing? Een regenton! Dan heb je nog eens iets aan die regen.
   
  Een dagje uit? Of toch niet zoveel vakantiedagen en dus gewoon naar het werk? Ook de medewerkers van Bioblink gaan zoveel mogelijk op de fiets en dat kan jij ook! Zelfs als het een dik half uur fietsen is, waarom niet? Een beetje vitamine D opnemen, lekker van de zon genieten, bewegen én ook nog op de plaats van bestemming aankomen. Ik zeg, win-win-win-winsituatie. Vergeet je niet in te smeren!
   
  En over bewegen gesproken, in de zomer hoef je natuurlijk niet naar een zwaar energieverbruikende sportschool. Je kan namelijk ook lekker buiten hardlopen, touwtje springen, volleyballen of fietsen. En wist je dat ‘ghetto-fitness’ superhip is? Kijk maar eens hier. http://nos.nl/op3/artikel/2044883-hangen-aan-stangen-ghetto-fitness.html