Blog

 • standard blog post with image

  Earth Day 2018

  Afgelopen woensdag was het Earth Day 2018. Een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de aarde op het gebied van milieu, duurzaamheid en het voortbestaan van mens, dier, plant en al het andere wat de aarde is.
   

  Het is een dag die al sinds 1970 wordt georganiseerd, maar elk jaar komen er meer activiteiten bij in meer landen. Het grootste is het nog steeds in de Verenigde Staten, waar de dag ook bedacht is door een senator na een enorm olielek bij Santa Barbara (Californië) in 1969.
   
  Sinds 1990 is Earth Day een globale dag en dit jaar werd er al in 191 landen aandacht aan besteed. Zo stond er bij Artis in Amsterdam bijvoorbeeld de Dag van de Milieufilosofie op het programma.
   
  De keerzijde is dat het allemaal leuk en aardig is dat we aan de aarde denken en haar liefhebben maar dat dat natuurlijk elke dag zo zou moeten zijn. Eraan denken is niet genoeg. Zoals Nienke Schipper al in 2013 stelde in de Trouw: “Is het niet achterhaald om affectie te tonen voor een planeet en wordt het niet eens tijd dat we onszelf redden?”
   
  Bekijk de hele column van Nienke Schipper hier: http://www.trouw.nl/tr/nl/13110/Klimaatverandering/article/detail/3429965/2013/04/22/Earth-Day-is-achterhaald.dhtml