Blog

 • standard blog post with image

  Nuon Club Competitie

  Vorige week werden de winnaars van de Nuon Club Competitie bekend gemaakt. In deze competitie denken amateursportclubs na over energiebesparende initiatieven voor hun club. Er werden vijftig clubs genomineerd door een jury, daarna werden negen winnaars gekozen.
   

  De negen winnende sportverenigingen winnen een bedrag ter hoogte van hun energierekening (tot 10.000 euro). Dit geld moeten zij besteden aan de uitvoering van de duurzame oplossingen.
   
  Naast een aantal hockey- en voetbalclubs is Groninger Studenten Roeivereniging Aegir één van de winnaars van de Nuon Club Competitie 2014. Marnix Reijgersberg is de praeses van Aegir en stuurde het project aan. “Oud-leden wezen ons op de competitie. Toen hebben we onszelf genomineerd door een filmpje in te sturen waarin we met een dynamo energie opwekken tijdens ergometertrainingen.”
   
  “Toen we bij de beste vijftig bleken te zitten hebben we al onze leden, oud-leden, familie en vrienden opgeroepen op ons te stemmen. In 2012 hadden we al eens een rapport op laten stellen omdat we ons energieverbruik wilden terugbrengen. Er is daarna bijvoorbeeld led-verlichting geplaatst. Met het gewonnen geld van de Nuon Club Competitie willen we nu ons verwarmingssysteem vervangen, want in onze loods, kantine en bestuurskamer gaat veel energie verloren. Ook komt er nog een energieadviseur langs. We gaan voor een gezond milieu.”
   
  De andere winnaars zijn: voetbalvereniging GeuzenMiddenmeer te Amsterdam, voetbalvereniging Haaften, Tennis en Hockeyclub Hurley te Amstelveen, ASC Hurricanes te Loosdrecht, voetbalvereniging Nijnsel/TVE Reclame te Sint-Oedenrode, Mixed Hockeyclub Purmerend, RKSV De Tukkers te Albergen en Mixed Hockey Club Weesp.