Blog

 • standard blog post with image

  Smartflower

  Het zijn er in Nederland al een stuk of twintig. Van Schiermonnikoog tot Breda en van Texel tot Panningen in Limburg: de Smartflower is hip. Het is een constructie van zonnepanelen, geïnspireerd op zonnebloemen die de baan van de zon volgen. De zonnepaneelconstructie draait dan ook gedurende de dag mee met de zon, door een ingebouwd gps-systeem te gebruiken.
   

  Hierdoor is het rendement van de Smartflower wel 40% hoger dan het rendement van een ‘gewoon’ oppervlakte van zonnepanelen. Door de extra installaties, de motor en speciale windsensoren is de terugverdientijd van de 14.250 euro kostende Smartflower wel wat langer dan van traditionele panelen, ongeveer tien à vijftien jaar.
   
  Maar dan heb je ook wat: twaalf bladen van zonnepanelen die zich bij zonsopkomst uitvouwen tot een ‘bloem’ met een diameter van vijf meter. Ook handig bij verhuizingen; dan neem je hem gewoon weer mee! En heb je een dak waar geen zonnepanelen op kunnen, zoals een rieten dak? Een Smartflower kan gewoon in je tuin staan!
   
  Blijf op de hoogte van nieuws rondom de Smartflower via de Facebook-pagina: https://www.facebook.com/smartflowersolar?ref=br_rs en Twitter: https://twitter.com/smartflowerNl. En bekijk ook eens dit leuke filmpje met de werking van de Smartflower: http://www.youtube.com/watch?v=Pt-1SN4SDxE