Blog

 • standard blog post with image

  Vijf duurzame voornemens voor 2018

  Allereerst: een gelukkig, gezond en duurzaam 2018 toegewenst! Hét moment voor goede voornemens. Hoewel, deze groene voornemens kunnen eigenlijk altijd wel. Dus ook daarom kan het mooi nu! Op naar een duurzaam 2018.
   

   
  1. We beginnen makkelijk: verwarm je huis of kantoor zonder energie te verspillen. De meeste van deze tips worden al toegepast, maar probeer nu eens álle tips áltijd te gebruiken. Dus alleen de kamers die gebruikt worden verwarmen. Deuren achter je dichtdoen. Een graadje lager kan ook best, dan doe je toch zo’n fijne trui aan? En ben je langer van twee uur van huis? Draai dan de verwarming naar 15 graden. 

  2. LED-lampen heeft iedereen inmiddels wel toch? We leven inmiddels al in 2018. Voor bedrijven zijn ook lichtsensoren een goede bijkomende keuze: dan staat het licht in bijvoorbeeld vergaderruimtes alleen aan als het werkelijk nodig is. Zo’n sensor kost één keer geld, daarna bespaar je zowel het milieu als je bankrekening. 

  3. Wist je dat een vleesvrije maaltijd voor 20% minder CO2-uitstoot zorgt? Een goed voornemen dus om één of twee keer per week lekker voor een plantaardige vleesvervanger te kiezen. 

  4. Steun het crowdfunding project “‘t Y van Columbus”, een stichting die een systeem maakt wat plastic tot wel 2 mm kan opvissen uit de zee. Op weg naar een wereld zonder plastic soep! 

  5. Als laatste wil ondergetekende - ik studeer Bewegingswetenschappen - ook nog duurzaamheid koppelen aan gezondheid: kies vaker voor de trap. Ja, dat klinkt makkelijk, maar in de praktijk is op stations altijd rijvorming voor de roltrap. Dat wil ik in 2018 niet meer zien! En al bijna een gouwe ouwe: neem eens wat vaker de fiets, zelfs als het een half uur fietsen is. Lekker toch?