Blog

 • standard blog post with image

  Vijf tips om thuis milieuvriendelijk schoon te maken

  Milieuvriendelijk schoonmaken, is dat nou eigenlijk zo moeilijk? Bioblink helpt u als bedrijf en als particulier met de duurzame schoonmaak. Dit wordt gedaan met 100% natuurlijk afbreekbare producten, maar ook bijvoorbeeld door tips te geven over energiebesparing.
  Zelf kunt u echter ook al een stapje in de goede richting zetten en daarom krijgt u deze week gratis en voor niets de volgende vijf tips!


  - Zoals met veel dingen in het leven is ook wat betreft schoonmaak alles waar ‘te’ voor staat vaak niet goed. Let dus op de dosering van de schoonmaakmiddelen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor wasmiddel. Bijkomend voordeel: als je minder gebruikt, heb je ook minder verpakkingen nodig. Beter nog: navulverpakkingen.

  - Als we het dan toch over schoonmaakmiddelen hebben; vaak kom je al een heel eind met water, zeep en schoonmaakazijn. Let voor de rest ook op het gebruik van producten met een Europees ecolabel.

   En dan nog een paar heel simpele...

  - Gooi sopjes na het schoonmaken nooit op straat of in de tuin. Kieper je emmer gewoon door de afvoer, daarom heet de afvoer ook ‘afvoer’. En hoewel de plantjes/groenten in je tuin midden een paar meter verderop staan, ze zullen last hebben van jouw sopje als je het in de tuin gooit!

  - Nog een ‘te’: niet te warm wassen. Dit geldt voor zowel de (af)wasmachine als het water in het sopje, het is niet nodig en water opwarmen kost energie.

  - Voor de mensen die onder een steen hebben geleefd en hun afval nog niet scheiden: begin er vandaag mee! Papier, glas, groen, plastic. Begin een compostbak. En voor de fanatieke Groningers en andere gemeentes waar huiselijk afval niet wordt gescheiden: stuur de burgemeester een brief, want dit is de 21e eeuw! 

  Succes! :)

  Afbeelding (c) Groveko