Blog

 • standard blog post with image

  Biologische waterijsjes vs. de traditionele raket

  Als je goed je best doet, kan je je misschien al voorstellen dat de zomer er weer aankomt. Altijd een leuk onderwerp om over te schrijven en ik heb begrepen dat de zon zowaar een beetje schijnt daar in dat koude bibberlandje. En wat doe je als je in de zomer weer een beetje verlangt naar het koude van de winter? IJs eten! Sorbetijs, Italiaans ijs, Magnums of raketjes: jammie.
   

  Voor veel producten schieten de biologische alternatieven uit de grond. Zo ook voor waterijsjes, hoewel na wat research vooral één merknaam steeds weer terugkomt: Bio Ice.
   
  Het is beide waterijs, maar dat is ongeveer ook de enige overeenkomst. Een raketje bevat zoals bekend drie smaken, terwijl Bio Ice steeds maar één smaak per ijsje heeft. Wel koop je ze in een doos met vier verschillende smaken: kers, sinaasappel, aardbei en citroen.
   
  Ook zijn er verschillen wat betreft de ingrediënten. Voor een Bio Ice waterijsje is weinig nodig: water, citroenzuur, natuurlijke smaken (van de vier smaken dus) en geconcentreerd sap van de vlierbes. Als je de ingrediënten van de raket niet wilt weten, stop dan hier met lezen. Want naast water, suiker en glucose-fructosestroop bevat het een tiental E-nummers, die vast niet allemaal slecht zijn, maar het is wel een raar idee dat er Johannesbroodpitmeel (E410) en paprika extract (E160c) in een raketje zitten.
   
  Benieuwd naar de Bio Ice waterijsjes? Kijk dan bijvoorbeeld op http://beterbio.nl/bio-ice-multi-frutti-waterijs-p12930/