Blog

 • standard blog post with image

  Drie duurzame nieuwtjes om de lente te vieren!

  - Unilever verpakkingen eind 2016 van duurzaam hout
  In 2015 was 87% van de papier- en kartonverpakkingen al van duurzaam hout, eind dit jaar moet dat 100% zijn en in 2020 geldt dat ook voor andere onderdelen die hout bevatten, zoals ijsstokjes en labels. Duim omhoog voor Unilever tegen ontbossing!
   
  - Duurzaamheid in de leersector onder de aandacht brengen met Sustainable Leather Award
  Hivos/Stop Kinderarbeid en MVO Nederland bedachten de prijs om positieve ontwikkelingen in de schijnwerpers te zetten. De organisatie stelt dat de leersector achter loopt en moeilijk in beweging te krijgen is. Er zijn echter er steeds meer duurzame initiatieven, zoals water- en energiebesparing en minder gebruik van chemicaliën. Ook het recyclen van leer, diervriendelijke veeteelt en de bestrijding van kinderarbeid zijn punten waar de leersector op kan verbeteren. Aan de award is 5.000 euro verbonden.
   
  - Project duurzaam eten in Friese zorginstellingen
  Het project ‘Duurzaam en gezond aan tafel’ van stichting Diverzio en de Antonius Zorggroep in Sneek werkt aan duurzame inkoop en minder verspilling van voedsel. Naast de argumenten voor duurzaamheid, bekijkt de organisatie het ook nog van een andere kant: duurzaam en gezond voedsel moet ertoe leiden dat patiënten meer plezier beleven aan hun maaltijd en daardoor sneller opknappen.