Blog

 • standard blog post with image

  NPO-project voor een groener Nederland

  Sinds deze week zetten de publieke omroepen zich samen in voor een groener Nederland. Het initiatief heet NPO Groen en werd deze week afgetrapt met de televisieuitzending ‘Nederland wordt Groen’. Hierin werden drie BN’ers en hun gezin uitgedaagd om een week lang zoveel mogelijk stroom en water te besparen en hun afval te scheiden.
   

  Als u het programma nog niet gezien heeft, kunt u het hier terugkijken.
  Tien dingen die je denkt bij het kijken van NPO Groen

  1. Maurits Groen?! What’s in a name. Hij is de deskundige en de jury tijdens het programma en trouwens ook de bedenker van de Waka Waka die in een eerdere blog  werd besproken.

  2. Heeft Frans Duijts negen televisies en een verwarmd zwembad?!

  3. Ik zit hier trouwens te kijken met een loeiende airco. Het vriest zo wat in het hostel. Morgenochtend meteen vragen of het niet wat minder kan.

  4. Misschien moet ik ook eens wat vaker vegetarisch eten. Als Gerard groente kan barbecuën en Anita’s hond het kan...

  5. Ach, die goede oude tijd komt weer terug: de kinderen gaan buiten spelen en piano spelen. Veel leuker dan dat gebliep met die iPad!

  6. Pff zó moeilijk is het openbaar vervoer ook weer niet mensen. Maar goed, een elektrische auto is altijd nog beter dan die drie benzineslurpende beesten die bij hen op de oprit staan.

  7. Alle gezinnen gebruiken nog steeds allemaal bovengemiddeld veel energie, maar ze hebben echt hun best gedaan!

  8. SPOILER: Anita’s gezin was al de kleinverbruiker, maar weet door te koukleumen nog meer te besparen.

  9. Marloes, de vrouw van Frans, gaat wel heel ver. Maar dat zegt ook wel wat over haar creativiteit! Was doen in de badkuip, water van het handen wassen opvangen en daarmee het toilet doorspoelen.

  10. Gerard zegt het mooi: “Het leven is nu voorgoed veranderd, we zijn nu voor altijd bezig met een duurzamer leven.”Linkje: http://www.npo.nl/specials/npo-groen