Wat zo bijzonder is aan de producten van Roots & Soul

18 december 2019
Roots and soul
In de media

Roots and Soul

Roots and soul

In een tijd waarin (web)winkels niet alleen met elkaar concurreren als het gaat om prijzen, maar ook wat betreft groene, maatschappelijke beslissingen, begonnen Floor Bauduin en Bart Jan van ‘t Hoff hun bedrijf Roots & Soul. Ze werken voor hun tassen en strandlakens samen met lokale ambachtslieden in Nicaragua.

Nicaragua? Ja, Floor en Bart Jan zegden in 2014 beiden hun baan op en vertrokken naar Zuid-Amerika. In eerste instantie om een ecolodge te runnen, maar ze waren daar zo onder de indruk van het ambachtswerk, dat ze werden geïnspireerd om hun bedrijf Roots & Soul te beginnen. Want ook dat sloot aan op het doel waarmee ze naar Nicaragua kwamen: een andere kwaliteit van leven ervaren.

Maar wat is er nou precies zo bijzonder aan de producten van Roots & Soul? Zoals gezegd gaat het vooral om de schoonheid en het vakmanschap die kenmerkend zijn voor handgemaakte producten. Daardoor is automatisch gekozen voor kleinschalige productie. Ook in het gebruik van de stoffen is Roots & Soul bewust bezig; er wordt bijvoorbeeld alleen leer gebruikt van koeien die al voor hun vlees geslacht worden.
Het spreekt Floor en Bart Jan vooral aan dat ze hiermee kiezen voor een combinatie van kwaliteit en duurzaamheid van hun producten, en dat de lokale economie en de ambachten worden ondersteund.

Ook hopen ze dat consumenten in Nederland steeds meer gaan beseffen waar een goedkope tas of een ander product eigenlijk voor staat. De producten van Roots & Soul zijn dan misschien wat prijziger, maar hiervoor krijg je kwaliteit en vakmanschap terug, in plaats van dat een fabrieksbaas er rijk van wordt.

Contact

Bioblink Schoonmaakgroep B.V.
Chasséstraat 42
1057 JH Amsterdam

(+31)20 – 334 6551
(+31)6 523 72 714

info@bioblink.nl

Informatie

Privacybeleid
Cookiebeleid
Copyright

 

All rights reserved
©2020 Bioblink

Recent posts