Ben jij al klaar voor de Shower of the future?

10 mei 2016
Duurzaam schoon nieuws
Tips

Shower of the future: Hoe denk jij te kunnen douchen over 100 jaar?

Shower of the future

Hoe denk jij dat je staat te douchen over, zeg, 100 jaar? Hoe ziet die douche van de toekomst eruit? Tja, ook ik stelde me zo’n supersonische installatie voor zoals in het trainingscentrum van The Hunger Games. Met lampjes en een soort robot die je haar wast en dat je dan kan kiezen welke shampoo je vandaag wilt… (Misschien biologische shampoo?) Maar de shower of the future bestaat al! En wel ontworpen door het Zweedse bedrijf Orbital Systems. Eén van de oprichters werkte ook aan missies op Mars bij de NASA en stelt dat hij de technologie van space naar de Aarde heeft gehaald.

Hè? Het gaat erom dat de douche van de toekomst niet over supersonische snufjes gaat, maar over het besparen van water en elektriciteit. De Shower of the Future bespaart volgens de makers tot 90% water en tot 80% van de elektriciteit. Dat bespaart je dus ook geld – volgens de makers bijvoorbeeld $320 voor een huishouding van twee personen in de VS – maar belangrijker: de aarde wordt ontzien.

Op Mars is geen water, dus de onderzoekers moeten het doen met de hoeveelheid water die ze mee kunnen krijgen en die wordt dus heel erg vaak gerecycled. Dat doet de douche ook. Wanneer je de douche aanzet, wordt een gesloten systeem gevuld met vijf liter water. Dat gaat door de douchekop, over je lijf en komt dan terecht in een deel van het systeem met twee filters. Dit zijn de microcapsule en de nanocapsule. De microcapsule haalt ‘groter’ vuil uit het water, zoals huidschilfers, haar, zand, etc. De nanocapsule haalt ‘kleiner’ vuil uit het water, zoals kiemen, metalen en oliën. Na het filteren is het water schoner dan het in eerste instantie uit je waterleiding komt en wordt het dus nog een keer gebruikt. En nog een keer. En nog een keer. Je kunt dus zo lang douchen als je wilt, zo lang het water tenminste niet verdampt.

Goed, dan toch iets over een supersonisch snufje: die filters. Die kunnen ongeveer 10.000 en 30.000 liter filteren, voordat ze moeten worden vervangen. Wanneer het zover is, gaat er een LED-lampje in de vloer aan en kan je via een app een melding op je smartphone krijgen. Toch een beetje space dus.

Voor nu moet je het vooral doen zodat de aarde wordt ontzien, want het duurt wel even voordat je de kosten van de douche terug hebt verdiend met de water- en energiebesparing. De douche kost namelijk tussen de $3200 en $5000, afhankelijk van het model. Daar komen nog de kosten voor nieuwe filters bij, wanneer dat nodig is: zeker $20 dollar. Moet je toch ruim tien jaar voor douchen.

Kijk voor meer informatie op www.showerofthefuture.com.

Contact

Bioblink Schoonmaakgroep B.V.
Chasséstraat 42
1057 JH Amsterdam

(+31)20 – 334 6551
(+31)6 523 72 714

info@bioblink.nl

Informatie

Privacybeleid
Cookiebeleid
Copyright

 

All rights reserved
©2020 Bioblink

Recent posts

Leave a comment